Overgang 24/09

Beste ouders,

Volgende vergadering is het overgang, hoera! Deze zal doorgaan zondag 24 september op 'de Kluis' in Sint-Joris Weert.
Traditiegetrouw krijgen de eerstejaars leden hier hun doop in de voormiddag om ze te verwelkomen in hun nieuwe tak.

Concreet:

Kapoenen blijven vandaag in onze lokalen op de Jacht spelen. Deze zal doorgaan van 14u15 tot 17u15.
Start vergadering Welpen om 10u aan de kapel bij de Minnebron van de Zoete Waters in Oud-Heverlee.
Start vergadering Jong-verkenners & Verkenners om 8u30 MET fiets en een degelijk slot.
Einde is voorzien om 16u30 op de Kluis. Ouders van welpen moeten hun zoon hier terug komen ophalen. Jvk's & vk's fietsen samen met de leiding terug naar de Jacht.

In de middag bereiden we samen met iedereen 'woudloperskeuken'. Voor de nieuwe gezichten onder ons, dit houdt in dat we op een vuurton zelf ons eten bereiden in een gamel. Aan de jongere takken vragen we om voor alle zekerheid iets mee te nemen dat ter plaatste makkelijk bereidt kan worden (bvb voorgekookte aardappelen, wat groentjes en een voorgebakken stuk vlees). Oudere takken kunnen al eens zotter doen! Uit ervaring zeggen we dat je de rauwe pasta's thuis mag laten.
Mochten er welpen zijn die nog geen gamel hebben, laat ons iets weten, wij hebben nog genoeg reserves dat jullie wel kunnen ontlenen.

Wat neem ik allemaal mee op de overgang?

Een gamel, bestek, een drinkbus en misschien een wand of handdoek voor tijdens het bakken. Elk lid zal van ons nog een frisdrankje krijgen.
Voor de leden die hun doop krijgen vragen we om een extra paar kledij, handdoek, zeep en een zak om vuile kleren in te steken. Op een doop kan je wel al eens vuil worden :) 2de en 3de jaars hoeven dit niet mee te nemen.

Hoe zal de dag er ongeveer uit zien?
In de voormiddag doop van de 1ste jaars, gevolgd door een mis
's Middags bereiden we samen onze woudloperskeuken
In de namiddag spelen we een groot massaspel, georganiseerd door de Jin
Kortom, een dag om niet te missen! Tot zondag!

Stevige linker,

Leiding scouts Jong-Brabant